Konyha

A töltelék krémes, a tészta ropog: Csicseriborsós marharagu réteskosárban – Recept

Akár hidegen, akár melegen szeretnénk tálalni, mindenhogy kitűnő fogás ez a sós pite, amit még kiránduláshoz is elcsomagolhatunk.

Csicseriborsós marharagu réteskosárban

Hozzávalók 12 réteskosárhoz:
• 30 dkg darált marhahús
• 25 dkg főtt, konzerv csicseriborsó
• 2,5 dl paradicsomszósz
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál currypor
• 1 teáskanál kurkuma
• egy csipet őrölt fahéj
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csokor snidling
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 csomag 8/9 lapos réteslap
• fél dl olaj a lapok kenéséhez

1. A töltelékhez a finomra vágott vöröshagymát olívaolajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, majd lepirítjuk.
2. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, felöntjük 1,5 dl vízzel. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, és lefedve 30 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, valamint a paradicsompürét, és újabb 15 percig főzzük.
3. A kihajtott réteslapokat (az összeset egymáson hagyva) ollóval kétszer félbevágjuk, hogy négyzeteket kapjunk. Olajjal megkenjük, és hármasával egymásra helyezzük őket. A tésztából vágott négyzeteket a kiolajozott muffinformába simítjuk.
4. Rászedjük a tölteléket, és 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Frissen vágott snidlinggel megszórva kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete