Konyha

Jobb, mint a kínaiban: Édes-savanyú woktészta bundázott csirkemellel – Recept

Ha van egy csomag tészta a kamrában, egy sűrű napon is meg van mentve a vacsora. Egyszerűen, pillanatok alatt készíthetünk belőle különleges fogásokat.

Édes-savanyú woktészta bundázott csirkemellel

Hozzávalók:

A mártáshoz:
• 2,5 dl paradicsompüré
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 4 evőkanál 6%-os fehérborecet
• 5 evőkanál méz
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál burgonya-keményítő
• 20 dkg sárgarépa
• 15 dkg cukkini
• egy 2-3 centiméteres friss gyömbér
A csirkéhez:
• 30 dkg csirkemellfilé
• 1 tojás
• 2 evőkanál liszt
• 1 evőkanál burgonyakeményítő
• 0,5 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
• só
• olaj a sütéshez
A tésztához:
• 30 dkg woktészta
• 2 evőkanál szójaszósz

1. Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, felöntjük a paradicsompüré és 2,5 dl víz keverékével. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a vékony szeletekre vágott répát, cukkinit, a mézet, a fehérborecetet és a reszelt gyömbért. A zöldségeket 7-8 perc alatt ressre főzzük.
2. Két evőkanál kukoricakeményítőt fokozatosan, lassan összekeverünk kevés forró szósszal, majd az egészet a szószhoz öntjük és összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges édesítjük vagy savanyítjuk még, hogy pikáns legyen.
3. A csirkét csíkokra vágjuk. A tojást elkeverjük a liszttel és a keményítővel, fél dl szódavízzel hígítjuk, és megsózzuk. A csirkecsíkokat megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban ropogósra sütjük.
4. A bundázott csirkét elkeverjük a szósszal, majd az egészet összeforgatjuk a bő, sós vízben puhára főtt, leszűrt és szójaszósszal elkevert tésztával.

Fotó: Vrábel Kriszta