Konyha

Gyorsan, finomat: Kelbimbós-szalonnás fusilli mogyoróval – Recept

Ha van egy csomag tészta a kamrában, egy sűrű napon is meg van mentve a vacsora. Egyszerűen, pillanatok alatt készíthetünk belőle különleges fogásokat.

Kelbimbós-szalonnás fusilli mogyoróval

Hozzávalók:
• 50 dkg fusilli tészta
• 40 dkg kelbimbó
• 15 dkg füstölt hús (tarja) vagy füstölt, húsos szalonna
• 5 dkg törökmogyoró
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 2 db tojás sárgája
• 4 evőkanál olívaolaj
• só, frissen őrölt fekete bors

1. A kelbimbót megpucoljuk és kettévágjuk. A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben kevés olívaolajjal zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zöldséget és a durvára vágott mogyorót, valamint a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és a kelbimbót lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk. Kevergetés mellett itt-ott bátran pirítsuk le
2. A főzőtejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, megsózzuk és bőven megborsozzuk.
Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Elkeverjük a kelbimbós feltéttel, hozzáöntjük a tojásos tejszínt, összemelegítjük, majd tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta