Túrós-epres szívecskék
Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
• 30 dkg finomliszt
• 12 dkg vaj vagy margarin
• 1 db tojás
• 1 nagy evőkanál natúr joghurt
• 1 evőkanál porcukor
• egy csipet só
a töltelékhez:
• 25 dkg túró
• 1 evőkanál kristálycukor
• 1 tasak vaníliás cukor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 tojás
• 15 dkg eper vagy magozott meggy
• 1 tojás a kenéshez
• porcukor a tálaláshoz
1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a lágy vajat, egy tojást és a joghurtot. Összegyúrjuk, és liszezett felületen azonnal ki is nyújtjuk kb. 30×40 cm-es méretre.
2. A túrót elkeverjük egy tojással, a cukrokkal, a citromhéjjal és villával összetörjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a túrós töltelékkel, és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat két oldaluknál fogva feltekerjük, így alakul majd ki a szív forma.
3. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, az alsó részükre ráteszünk egy eperdarabkát vagy egy szem magozott meggyet. Megkenjük őket a felvert tojással, majd az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük őket. Amint kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta