Egészség Sztárok

Korhatártalanul Endrei Judittal: Szavazzunk az egészségre!

Törekszem rá, de nekem is van még mit javítanom. Gyakran beszélek róla, hogy naponta 5 kilométert gyalogolok. Persze ezt is lehetne tökéletesíteni, mert sok szakértő ajánlja még a nyújtást, a súlyzós edzést, az idősödő test számára ezek is nagyon fontosak.

Ha lenne lehetőségem megkérdezni a kedves Olvasót, fontos-e az egészség, biztos vagyok benne, hogy mindenki azt válaszolná: IGEN! A következő kérdésem az lenne, tudja-e, mi mindent tehetünk azért, hogy egészségesek legyünk, maradjunk? Erre is nagyon sokan válaszolnának, hát persze, hogy tudják! De most jön a legfontosabb kérdés: no és csinálja-e, kedves Olvasó? Tesz is valamit az egészségéért? Itt már valószínűleg szomorúbb eredményt kapnánk. Nem szeretnék okoskodó színben feltűnni. Sőt, azt a látszatot sem kelteném, hogy én mindent megteszek az egészségemért.

Törekszem rá, de nekem is van még mit javítanom. Gyakran beszélek róla, hogy naponta 5 kilométert gyalogolok. Persze ezt is lehetne tökéletesíteni, mert sok szakértő ajánlja még a nyújtást, a súlyzós edzést, az idősödő test számára ezek is nagyon fontosak. Nekem a gyaloglás vált be, de ha valaki inkább úszik, táncol, kerékpározik, jógázik – mind nagyon jó, csak mozgás legyen. Legalább ennyire fontos ebben a korban a szellemi frissességünk őrzése. Sokat olvasok, rejtvényt fejtek, de ide sorolnám a YouTube-csatornám működtetését is, hiszen egy-egy beszélgetéshez anyagot gyűjtök, alaposan felkészülök. De ki ne hagyjam a pozitív gondolkodást! Törekszem arra, hogy lehetőleg értelmes, pozitív információk, gondolatok jussanak el hozzám. Ez nem jelenti azt, hogy homokba dugom a fejem, csak éppen nem engedem meg magamnak, hogy olyan dolgokért aggódjak, rágódjak, amin nem tudok változtatni.

Ahol jócskán van még mit tanulnom, nos, az az étkezés. Mindent tudok róla, ahogy viccesen szoktam mondani, professzor-doktor lehetnék már a témában. Tehát tudom, de nem csinálom, vagy legalább is nem jól. Alapvetően jól válogatom össze az ételeimet: sok zöldség, gyümölcs, csirke, olykor hal, tojás, túró, sajt, joghurt… Amiben gyakran hibázom, az a mennyiség. Ami igazán nagy veszélyt jelent rám, az a nassolás. Csak egy darab csoki, csak egy szem keksz, csak egy falat sajt, csak egy gombóc fagyi… Olykor bizony kevés az önfegyelmem – látják, én sem vagyok tökéletes. Végül is egyetérthetünk abban, hogy szavazzunk az egészségre! És miután szavaztunk, tegyünk is érte!

Szeretettel: Judit

Endrei Judit többi írását ide kattintva tudja elolvasni.