Konyha

A kerti partik sztárja lesz ez az étel: Baconbe göngyölt csirkemellnyárs – Recept

A grillen készült ételek illatának és ízének nincs párja. Kísérletezzünk bátran izgalmas receptekkel!

Baconbe göngyölt csirkemellnyárs

Hozzávalók:
• 80 dkg csirkemell
• 20 dkg szeletelt bacon
• fél dl olívaolaj
• kristályos tengeri só
• 1 evőkanál frissen reszelt citromhéj
• frissen őrölt bors

1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk.

2. Egy tálba tesszük, hozzá­adjuk az olívaolajat, a reszelt citromhéjat, a frissen őrölt borsot. Összeforgatjuk, és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük pácolódni.

3. A húsdarabokat egy-egy szelet baconnel körbetekerjük, nyársra húzzuk, majd faszén felett mindkét oldalukat ropogósan pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk kristályos tengeri sóval.

Fotó: Vrábel Kriszta