Vitaminbomba:
A savanyú káposzta rendkívül gazdag C- és B1-vitaminban, niacinban, karotinban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és nátriumban. Víztartalma is magas, tehát még a napi folyadékszükségletünkhöz is hozzájárul.
100 gramm káposzta 2,47 gramm élelmi rostot tartalmaz, ami miatt a bélrendszer seprűjének is nevezzük. Minden felesleges salakanyagot segítenek kipucolni, ráadásul tejsavban is gazdag, ami segít helyreállítani a fertőzések, a stressz vagy az antibiotikum-kúrák okozta károkat.
A savanyú káposzta energiatartalma igen alacsony, viszont rendkívül laktató, és segíti az emésztést. Ha fogyni szeretnénk, akkor nyersen kevés olívaolajjal meglocsolva, pár szelet almával vagy paradicsommal dúsítva kiváló csemegét készíthetünk belőle.
fotó: pexels