Hozzávalók:
- 30 dkg padlizsán
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 60 dkg paradicsom
- nagy csokor bazsalikom
- zöldséglé
- 4 szelet pirítós
Az apróra kockázott padlizsánt olívaolajon megdinszteljük, és itt-ott ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot és a finomra vágott bazsalikomot.
A paradicsomot is megfonnyasztjuk, a levesalapot így főzzük 10 percig, majd felöntjük 1 liter zöldséglével vagy vízzel. Összeforraljuk, majd fokhagymával bedörzsölt, olívaolajjal megcsepegtetett pirítóssal kínáljuk a levest.
250 kcal, 41 g szénhidrát/adag