Narancsos csirke
Hozzávalók:
• 60 dkg csirkemell (vagy csirkecombfilé)
• 15 dkg burgonyakeményítő
• 2 gerezd fokhagyma
• 5 evőkanál szójaszósz
• napraforgóolaj
• 2 db narancs
• 1,5 dl sűrített paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál csiliszósz
• só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
• 20 dkg jázminrizs
Elkészítés:
1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk, tálba helyezzük, és pácoljuk: ráöntjük a szójaszószt, 4-5 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk, és frissen őrölt borssal megszórjuk. 30 percig állni hagyjuk. Közben az apróra kockázott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 2 gerezd zúzott fokhagymát, a narancsok lereszelt héját, kifacsart levét, a lereszelt gyömbért, a csiliszószt és 3 dl vizet. Összeforraljuk a mártást, megsózzuk és megborsozzuk. A mártás kifejezetten híg.
2. A csirkemelldarabokat megforgatjuk burgonyakeményítőben, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat, majd a mártásba tesszük a húst, és összeforraljuk. A burgonyakeményítős panír fogja besűríteni a mártást. Jázminrizzsel kínáljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta