Kekszes-málnahabos pohárkrém
Hozzávalók 2 személyre:
• 3 dl habtejszín
• 4 tojás fehérje
• 8 dkg porcukor
• 10 dkg csokoládés zabkeksz
• 25 dkg friss vagy fagyasztott málna
1. A tejszínt és a tojásfehérjéket külön-külön kemény habnak felverjük. Óvatosan összeforgatjuk, majd elkeverjük benne a porcukrot.
2. 1-1 kanál fehér krémet teszünk a poharak aljára, rászórjuk az összetört zabkekszet, pár szem málnát helyezünk rá, néhány szemet pedig félreteszünk díszítésnek.
3. A többi málnát pürésítjük, elkeverjük a maradék krémmel. A poharakba kanalazzuk, és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor megszórjuk a félretett málnaszemekkel.
Fotó: Vrábel Kriszta