Konyha

Egy csipet nyaralás a tányéron: Padlizsános marharagu török rizzsel – Recept

Nem kell feltétlenül messzire utazni ahhoz, hogy a Földközi-tenger partvidékének kedvenc ételeit vacsorázhassuk. Készítsük el őket!

Padlizsános marharagu török rizzsel

Hozzávalók:
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3 evőkanál olívaolaj
• 2 nagy szem paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál római kömény
• só, frissen őrölt bors
• 3 dl paradicsompüré
• 80 dkg marharostélyos
(csont nélkül)
• 50 dkg padlizsán
• 20 dkg bulgur
• 1 teáskanál őrölt fahéj

1. Az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymagerezdeket, a római köményt. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a paradicsompürével.
2. Lefedve 1,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Amíg puhul a hús, a nagyobb kockákra vágott padlizsánt teflonserpenyőben, kevés olívaolajon átpirítjuk, majd a kész raguhoz adjuk. 20 perc alatt összefőzzük a marhahúsraguval. Bő, sós vízben kifőtt, leszűrt bulgurral tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta