Konyha

Sóskás újkrumplisaláta – Recept

Ki mondta, hogy a zöldséges ételekkel nem lehet jóllakni? Ha tápláló hozzávalók kerülnek bele, ebédre, vacsorára is beválnak.

Hozzávalók:
• 50 dkg apró szemű újkrumpli
• 25 dkg friss sóska
• 2 szem zöldalma
• 2 csomag zsenge retek
• 1 nagy csokor snidling
• színes bors
• 3 evőkanál fehérborecet
• 1 evőkanál méz
• 30-35 dkg füstölt makréla

1. A krumplit vízbe áztatjuk, majd lekaparjuk a héját. Felezzük, daraboljuk a mérete szerint, és sós vízben puhára főzzük. Figyeljünk rá, pár perc alatt megfő! Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
2. Az almákat apró kockákra vágjuk, a retket megpucoljuk, feldaraboljuk. A megmosott, szárazra csepegtetett sóskát csíkokra vágjuk.
3. Egy tálban összekeverjük az alapanyagokat, majd ráöntjük a mézzel elkevert fehérborecetet, és alaposan összeforgatjuk.
4. A füstölt makrélát megszórjuk frissen őrölt tarkaborssal, és tálalás előtt nagyobb darabokban a salátára helyezzük.

Fotó: Vrábel Kriszta