Cukkinis-joghurtos szelet
Hozzávalók 10 szelethez:
• 20 dkg cukkini
• 2 db tojás
• 10 dkg cukor
• 1 db lime vagy egy kisebb citrom
• 17 dkg liszt
• ½ tasak sütőpor
• 1 dl étolaj
• 1 dl natúr görög joghurt
• egy csipet só
1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük.
2. Az egész tojásokat elektromos habverővel habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, a lime kifacsart levét, és hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd elkeverjük benne a csipet sót is. Fakanállal összeforgatjuk.
3. A cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, és ezt is hozzákeverjük a tésztához.
4. A tésztát 7 dl-es szilikonos tömb formába simítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e.
Fotó: Vrábel Kriszta