Ilyentájt még az is tepsit ragad, aki év közben nem süt sokat. Az ilyenkor népszerű édességeknek más-más típusú tészta az alapja, ezért érdemes átvenni, mi a titka az egyes...
Halat pucolni nem mindenki szeret. Sok háziasszony például kifejezetten utálja, mert nem túl gusztusos folyamat. Ráadásul az egész konyha tele lesz pikkellyel, pláne...
Nem elég egy jó recept, a halnak mindig a lehető legfrissebbnek kell lennie, ha azt akarjuk, hogy a szenteste ne fulladjon kudarcba. Öt tippel segítünk, hogy mindig a...
Egyetlen karácsonyi menü sem lehet unalmas, még akkor sem, ha nem a hagyományos fogások kerülnek az asztalra.
Ha idén valami különlegeset főznénk a családnak, próbáljuk ki ezt a menüsort. Folyami ráksaláta, pezsgőkrémleves, főtt pisztráng, gesztenyés pulyka és mákparfé a menüben.
A tengeri halak némelyike nyomokban higanyt és ólmot tartalmaz. Néhányban pedig olyan sok van belőlük, hogy higanymérgezést okozhatnak.
A karácsony a legtöbbeknek a hagyományokról szól, akár a fában, akár az ünnepi menüben. Gyöngytyúkleves, pulykatekercs, fűszeres morzsában sült harcsafilé, mákos-diós kifli...
A kalács könnyű és levegős kelt tészta, állaga attól függ, mennyi benne a vaj és a tojás. Régen áldozati étel volt, innen eredeztethető, hogy még ma is elsősorban az...
Bár az ünnepnek megvannak a hagyományos ételei, a vendégek kedvéért időről időre megpróbálunk kicsit újítani a menüsoron. Ezekkel a fogásokkal minden háziasszony sikert arat.
A hal elmaradhatatlan része a karácsonyi vacsorának, de a néha unalmas rántott pontynál mutatunk izgalmasabbat!