Egészség Riportok

Új őrület a diétában: fekve fogyaszt a lázterápia, ami még gyógyít is

A mesterséges lázterápia fokozza anyagcserénket, csökkenti fájdalmainkat, és beindítja a természetes gyógyulás folyamatát. Emellett javul a közérzetünk, és még fogyhatunk is vele!

Egészséges forróság

„A láz a szervezet öngyógyító reakciója, ami nem új keletű felfedezés. A hőkezelések már az ókortól kezdve a terápiás eljárások közé tartoztak. Később tudományosan is bebizonyították, hogy a baktériumok és vírusok ellen kiválóan hat a magas hőmérséklet, hiszen a kórokozók egy része elpusztul, a többiek pedig nem tudnak tovább szaporodni ilyen körülmények között” – meséli Mák Kálmán rendelővezető.

Az idegen nevén Oxithermiának hívott speciális módszer a megemelkedett testhő pozitív élettani hatásait használja ki. Mivel egyes immunválaszok a magasabb hőfokon felgyorsulnak, elősegíti a szervezet fertőzésekből vagy más súlyos betegségekből való felépülését. A fehérvérsejtek is gyorsabban tudnak szaporodni, ami szintén segít a betegségek leküzdésében, hiszen az immunrendszer részeként szerepet játszanak a védekezésben.

Ellenjavallat:

Kezeletlen magas vérnyomás, lázas állapot, szívgyengeség, súlyos visszeres állapot esetén, továbbá várandós és szoptatós kismamák számára kerülendő. 70 éves kor felett vagy erősen legyengült állapot esetén orvosi szakvélemény szükséges az igénybevételéhez.

A babáknak is erre van szüksége

A testet „A” osztályú infravörös fénnyel melegítik fel – ezt használják az inkubátorokban is, hogy állandó testhőmérsékletet biztosítsanak a babák számára. Ez a hullámsáv átjut a bőr rétegein anélkül, hogy bármilyen sérülést okozna. Még az infraszaunánál is hatásosabb, mivel egyáltalán nem verődik vissza a bőrfelszínről, ezért nem okoz égő érzést. „A 38-39 Celsiusfokra melegített testhő növeli a szervek és a szövetek vér- és oxigénellátását, ami gyorsítja az anyagcserét, valamint a salak- és méreganyagok
(pl. nehézfémek) távozását a szervezetből. Lazítja az izmok ellenállását, így oldódnak a mélyebben húzódó feszülések, gyorsabban elszállítódnak a fájdalomokozó anyagok, és beindul a természetes gyógyulási folyamat.”

„Kiváló az egészség és a jó közérzet megóvásához, és hatásos a teljesítmény fokozására is. Külföldön már élsportolók is előszeretettel használják megerőltető edzések után, hogy könnyebben távozzon a szervezetükből az izomlázat okozó tejsav. A kezelést követően azonban elengedhetetlen a pihenés és az izzadsággal távozó makro- és mikroelemeket pótlása, melyek főként ásványi só jellegű anyagok” – tudtuk meg a szakértőtől.

Kellemes pihenés

A konzultáció és vérnyomásmérés után ruha nélkül egy hálóval borított ágyra fekszünk, miközben alulról kapjuk az infravörös fénysugarakat. A hőveszteség felfogására egy speciális tükröződő fóliával takarnak be. A fejünk végig szabadon marad, és a sugárzási zónán is kívül esik. A kezelés alatt egy maszkon keresztül folyamatosan koncentrált, 90 százalékos oxigént lélegzünk be, ami tovább fokozza a lázterápia hatását. Javítja a mikrokeringést, a sejtek anyagcseréjét és oxigénszintjét, valamint elviselhetőbbé teszi a magas hőmérsékletet. „Mivel szervezetünk megkísérli 37 Celsius-fok melegen tartani magát, húsz-harminc perc elteltével megemelkedik a vérnyomásunk, felgyorsul a légzésünk, és izzadni kezdünk. Ilyenkor egy-két pohár víz elfogyasztása javasolt” – magyarázza Mák Kálmán. A közel egyórás terápia alatt zenét is hallgathatunk, de az sem baj, ha elalszunk. A hőterápia végén még feküdnünk kell kicsit, hogy testünk visszahűlhessen, de a koncentrált oxigén belégzését ezalatt is folytatjuk. Végül egy kellemes zuhanyzás következik. Egy kúra tíz kezelésből áll, amelyeket egynapos szünetekkel hatásos alkalmazni.

Az oxigénbelégzés előnyei:

● szépítő, fiatalító, energetizáló hatású

● oldja a stresszt és a félelmet

● fáradtság és szellemi kimerülés idején frissít

● kezelhető vele a nátha és az álmatlanság is

Harcol a zsírpárnák ellen

Mivel a megemelkedett testhő és az oxigéndús vér fokozza az anyagcserét, a salakanyagok gyorsabb kiválasztásával a testsúly és a cellulitisz is jelentősen csökkenthető. A koncentrált oxigén felgyorsítja a zsíroldó enzim termelődését, így a szervezet jóval több tápanyagot képes feldolgozni, mint egyébként. Sőt, az oxigén inhalálása után az agyban megnő a boldogsághormon termelődése, ami csökkenti éhségérzetünket. Megfelelő étrenddel és testmozgással kiegészítve nagyszerű eredményeket érhetünk el vele. Hatékony böjtök, gyümölcsnapok és tisztítókúrák kiegészítéseképp is.

Ebben is segít a lázterápia:

● reumás problémáknál

● magas vérnyomásnál

● sportsérüléseknél, mozgásszervi fájdalmaknál

● az asztma tüneteinek enyhítésében

● krónikus gyulladások megszüntetésében

● a kimerültség és a kiégési szindróma kezelésében

● a túlsúly csökkentésében

● a mérgező anyagok lerakódásának gátlásában

● testi és szellemi teljesítőképesség felfrissítésében

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete