Tejszínes kelkáposztás sertéskaraj
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál mustár
- olívaolaj
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 2 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A karajt ujjnyi szeletekre vágjuk, körben megsózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük 1 evőkanál mustárral és olajjal. Legalább 30 percig állni hagyjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon oldalanként kb. 1-2 perc alatt hirtelen elősütjük a húsok mindkét oldalát.
- A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát a felkockázott szalonnával együtt, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. 4-5 percig dinszteljük, majd felöntjük a tejszínnel, beletesszük a zúzott fokhagymát, 1 evőkanál mustárt, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
- A káposztát tűzálló tál aljára szedjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, lefedjük alufóliával, majd 220 fokra melegített sütőben 15 perc alatt összesütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta