Konyha

Sovány vigasz a borongós napokra: tejszínes kelkáposztás sertéskaraj – recept

Attól, mert egy étel kiadós és laktató, még nem muszáj hizlalnia is. Viszont kötelező finomnak lennie. Ez a sertéskaraj mindent tud!

Tejszínes kelkáposztás sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • olívaolaj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A karajt ujjnyi szeletekre vágjuk, körben megsózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük 1 evőkanál mustárral és olajjal. Legalább 30 percig állni hagyjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon oldalanként kb. 1-2 perc alatt hirtelen elősütjük a húsok mindkét oldalát.
  2. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát a felkockázott szalonnával együtt, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát. 4-5 percig dinszteljük, majd felöntjük a tejszínnel, beletesszük a zúzott fokhagymát, 1 evőkanál mustárt, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  3. A káposztát tűzálló tál aljára szedjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, lefedjük alufóliával, majd 220 fokra melegített sütőben 15 perc alatt összesütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta