Egészben sült csirkemell spenótos rétessel
Hozzávalók:
• 30 dkg friss spenót
• 1 gerezd fokhagyma
• 30 dkg túró
• 1 db tojás
• 2 evőkanál búzadara
• 5 db réteslap
• 80 dkg csontos csirkemell
• tengeri só, frissen őrölt bors
• olívaolaj
• 5 dkg vaj
1. A spenótot megmossuk, megszárítjuk, felcsíkozzuk. A zúzott fokhagymával együtt olívaolajon megdinszteljük, és hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a túróval, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, sóval, borssal ízesítjük.
2. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, és egymásra helyezzük őket. A tölteléket a réteslapok egyik oldalára kenjük, majd nem túl szorosan feltekerjük az egészet. A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, majd 180 Celsius-fokos sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
3. A csirkemellet megmossuk, tűzálló tálba tesszük, a bőrét megkenjük olívaolajjal, körbesózzuk, alufóliával lefedjük, és 220 fokon 1 óráig sütjük. Levesszük a fóliát, és megpirítjuk a csirke bőrét. Szeletelve kínáljuk. A csontos csirkemell sokkal szaftosabb, mintha szeletben sütnénk.
Fotó: Vrábel Kriszta