Hozzávalók egy 20-21 cm átmérőjű formához (8 adag):
• 65 dkg karfiol
• 15 dkg húsos szalonna
• 4 db tojás
• 1 csokor újhagyma
• só, frissen őrölt bors
• vaj a forma kenéséhez
• 2,5 dkg zsemlemorzsa
1. A sütőt 200 ºC-ra előmelegítjük.
2. A kis rózsákra szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, botmixerrel turmixoljuk.
3. Az apróra kockázott szalonnát ropogósra sütjük, és elkeverjük a karfiolpürével. Hozzákeverjük az aprított újhagymát, és amikor kihűlt a keverék, beletesszük az enyhén felvert tojásokat is, és sózzuk, borsozzuk.
4. Kivajazunk és zsemlemorzsával kiszórunk egy 20 cm-es tortaformát, beleöntjük a masszát, és 45-50 perc alatt készre sütjük a tortát.
5. Vinaigrette-öntetes zöldsalátát kínálunk mellé. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Fotó: Vrábel Kriszta