Körtés brownie-szelet
Hozzávalók 8 szelethez:
• 4 egész tojás
• 10 dkg cukor
• 10 dkg étcsokoládé
• 10 dkg vaj
• 7 dkg liszt
• 4 szem körte, mérettől függően
1. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük.
2. Az egész tojásokat fehéredésig verjük a cukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük benne.
3. A vajat és a kockára tört csokoládét éppen csak egy kicsit melegítve megolvasztjuk, simára keverjük. Ellenőrizzük, hogy ne legyen meleg, és a tojásos krémhez forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a tésztát.
4. A körtéket megmossuk, kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és legyezőszerűen vékonyan bevágjuk (a felső részüknél ne vágjuk át). A gerezdeket szétnyitjuk, körkörös alakban a brownie-tésztába nyomjuk. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Kicsit maradjon rezgős a közepe. Hagyjuk hűlni, és cikkszeletekben tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta