Póréhagymás borsókrémleves baconcsipsszel
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 1 kisebb póréhagyma
• 50 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
• 4 szelet bacon
• egy kis csokor bazsalikom
• 2 evőkanál olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
1. A póréhagymát karikákra vágjuk, 2/3 részét egy lábosban, 2 evőkanál olívaolajon puhára dinszteljük.
2. Hozzáadjuk a borsót, ezt is dinszteljük pár percig, majd felöntjük 1,2 liter vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, és lefedve 15 percig főzzük a levest. Ha megfőtt, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
3. A tálaláshoz zsiradék nélküli serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket. Konyhai papírtörlőre szedve hűlni hagyjuk őket, miközben a felesleges zsír is lecsepeg róluk.
4. A levest a maradék felkarikázott póréhagymával, a morzsolt szalonnával és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta