Lélek

Sorsfordító nyár: így találja meg az igazit az év legforróbb szakában

Feromonok buja vegykonyhájában egyedülálló nők és magánzó férfiak illatanyagai keverednek egy óriási lombikban, amit úgy hívnak, hogy nyár.

Ha van az évnek olyan időszaka, amikor jó eséllyel lelhetünk párra, akkor az bizonyosan a nyár. Szerencsére a forró nyári napok kiváló ismerkedési helyszínekkel szolgálnak. És amit az internetes párkereső klubok biztosan nem tudnak nyújtani, azt a koncertek, fesztiválok, kiülős éttermek és strandok igen. Valódi térben, valódi időben, valódi emberek találkozhatnak, s kölcsönös vonzódás alapján valódi illatukkal varázsolhatják el egymást a párra vágyók. Nézzük sorra, hol és hogyan érdemes próbálkoznunk.

Utca: a mosoly bevonzza a férfiakat

Sosem tudhatjuk, mikor jön szembe az igazi, ehhez az alaptézishez igazítsuk megjelenésünket.

„Aki férfit akar fogni magának, slamposan nem teheti ki a lábát otthonról. Még a pékségbe is csinosan, ápoltan, rendezetten nyissunk be. Éljünk a divat adta lehetőségekkel! Azokat a vonalakat emeljük ki öltözékünkkel, amik előnyösek, de sose legyünk visszataszítóan kihívóak. Fontos az is, miként viseljük az öltözéket, van-e tartásunk. Tanácsos mindig emelt fejjel járni, s egyenesen a szembejövők szemébe nézni. A nyílt tekintet és a mosoly szinte bevonzza az ellenkező nemű párvadászokat. Használjuk bátran nagyanyáink trükkjét: még mindig működik a véletlenül elejtett tárgy, amit az éppen ott tartózkodó szimpatikus férfi bizonyára készséggel föl is vesz nekünk.”

Fontos: Bejön a férfiaknak, ha spontán leszólítjuk őket az utcán, de sose legyünk túl direktek. Legjobb, ha ártatlannak tűnő kérdéssel, finoman közelítünk.

Strand: vezessük a férfitekintetet!

Aki szerelmet keres, nem eshet be csak úgy, kutyafuttában még egy szabad strandra sem.

„Készülni kell az alkalomra, jobb rendbe hozni magunkon, amit nagy hirtelen lehet. Ha még nem voltunk idén napon, ugorjunk be egy szoliba, hogy bőrünk bronzosan csábító legyen. Hódítani csinosan sokkal könnyebb, ezért csak igazán előnyös fürdőruhát húzzunk fel. Tartsuk szem előtt: nem biztos, hogy az a legelőnyösebb bikini, amelyik a legtöbbet mutat a testünkből – summáz egy fontos igazságot Faragó Melinda pszichológus.

Szakértőnk szerint viszont nem jó, ha a helyszínre érkezve egyre csak a hibáinkon rágódunk. – Vonulás közben tilos a narancsbőrrel és a pocakkal foglalkozni, gondolatainkkal ilyenkor erősíteni kell magunkat. Ha pedig valamelyik részlet tényleg elfogadhatatlan, hát takarjuk el, vagy ügyes női trükkel vonjuk máshová a férfitekintetet. Használjunk dögös kiegészítőket: strandkendőt, napszemüveget, széles karimájú kalapot. Persze a kevesebb néha több, így túl sok bizsut ne aggassunk magunkra, megjelenésünk inkább ízléses legyen, mint bazári. Sminket pedig csak nagyon visszafogottan alkalmazzunk.”

Fontos: Merjünk sétálgatni a strandon, bátran nézzünk bele a férfiak szemébe, s ha úgy adódik, ne féljünk beszélgetni velük. Kiváló lehetőség adódik erre sorban álláskor, vagy az újságos és a büfésbódé környékén.

Futás: ne legyünk szívbajosak: kövessük!

A jó idő kedvez a szabadtéri sportoknak, amelyek közül talán a futás ad a legtöbb lehetőséget ismerkedésre.

„Figyeljük ki, hogy nagyjából mikor szokott éppen arra futni a kiszemelt férfi, s intézzük úgy, hogy mi is mindig épp akkor érkezzünk. Ne legyünk szívbajosak: haladjunk vele együtt ugyanabban az irányban és tempóban. A sportos férfiak jellemzően finom modorúak és tapintatosak, de egyben határozottak is. Könnyen meglehet, hogy kezdeményezik a beszélgetést. Ám ha ez nem történik meg, egy idő után nekünk kell felvennünk a kontaktust. Nyugodtan kérdezzük meg futótársunktól, hogy mennyi az idő vagy, hogy ismeri-e a táv pontos hosszát. Bármit is válaszol, nézzünk a szemébe, és mosolyogjunk – sulykolja a pszichológus a legfontosabb női eszköz fontosságát.”

Fontos: Ha biztosra akarunk menni, csinos sportruházatban induljunk futni! A feszes nadrág és a csábítóan testhez simuló trikó megteszi a hatását.

Fesztivál: csalafinta eszközökkel adjunk jelet

Legyen szó akár művészeti, akár rockzenei eseményről, az ilyen helyen azért könnyebb ismerkedni, mert nagyjából azonos érdeklődési körű emberek gyűlnek össze, és az alaphangulat eleve oldott.

„A nagy kavarodásban teljesen ártatlannak tűnik, ha megszólítunk valakit. Megkérdezhetjük, hogy mikor lép fel a következő zenekar, merre van a színpad, hol kaphatunk szendvicset. Mosolyogjunk, de a tekintet is nagyon fontos, hiszen ezekkel a csalafinta eszközökkel adunk jelet a férfinak arra, hogy ha érdekli a pálya, akkor ő jön, de a következő lépést már neki kell megtennie. Kölcsönös szimpátia esetén nagy valószínűséggel beindul a beszélgetés, de vigyázzunk arra, hogy túl könnyen ne menjünk bele a játékba. Még ma is érvényes az az alapszabály, hogy a férfinak akkor kell igazán a nő, ha küzdeni kell érte. Ha már első nap az ágyban kötünk ki, nagy valószínűséggel csak futó kaland lehet az ügyből. Ha valaki tényleg megtetszik, inkább húzzuk egy kicsit az időt.”

Fontos: A túl könnyed viselkedés rontja a valódi párkapcsolat kialakulásának esélyeit.

Fotó: istock