Hozzávalók:
• 4 kisebb padlizsán
• 15 dkg köles
• 50 dkg fürtös paradicsom
• 2-3 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1 csokor bazsalikom
• 20 dkg feta
• olívaolaj
1. A padlizsánokat kettévágjuk, a magos részt kivájjuk, a zöldség vágott felét megsózzuk. Felforrósított tapadásmentes serpenyőbe kevés olívolajat öntünk, és hirtelen kissé elősütjük a fél padlizsánok mindkét oldalát.
2. A kölest forró, sós vízbe szórjuk, 10-12 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük.
3. A feldarabolt paradicsomokat a zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, és elkeverjük a kölessel.
4. A padlizsánokat tűzálló tálba tesszük, rájuk szedjük a kölest, rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta