Gombás-borsós húsragu curryvel
Hozzávalók:
• 40 dkg darált sertés- és marhahús
• 35 dkg csiperkegomba
• 20 dkg fagyasztott zöldborsó
• 1 dl főzőtejszín
• 1 dl görög joghurt
• 1 fej vöröshagyma
• olaj
• 2 evőkanál curry-fűszerkeverék
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál őrölt gyömbér
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál csilikrém vagy 1 felaprított csilipaprika
• 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom
• só
1. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Ezeket is átforgatjuk a zsiradékon, majd a darált húst is hozzákeverjük. Lepirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal, csilivel fűszerezzük.
2. 30-35 percig főzzük, és közben pótoljuk az elfőtt vizet. Beleöntjük a darabolt paradicsomot, a felkockázott gombát és a zöldborsót. Takaréklángon kb. 20 perc alatt készre főzzük.
3. A főzési idő végén elkeverjük benne a tejszínt és a joghurtot, és összeforraljuk. Hagyományos krumplipürével tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta