Egészség

Egy hét alatt öt kiló mínusz: mérje ki a kilókat az egyszerű evőkanál-diétával!

Kinek van kedve táblázatok segítségével számolni a kalóriákat? Mennyivel egyszerűbb, ha csupán arra kell ügyelni, hány evőkanálnyi hozzávalóból áll egy-egy étel!

Sokszor azért bukunk el a diétázásban, mert nem tudjuk felmérni, mekkora mennyiségeket eszünk. De ha evőkanállal mérjük ki a hozzávalókat is, gyorsan ráérzünk! A következő recepteket egyszerű elkészíteni, és segítenek abban, hogy ne essünk túlzásba!

Gyümölcsös élvezet

  • Hozzávalók: 16 evőkanál joghurt, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 evőkanál mazsola, 1 evőkanál dió, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé
  • Elkészítés: A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, és hidegen tálaljuk.

Zöld istennő eledele

  • Hozzávalók: 1 és ¼ pohár natúr joghurt, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 2 evőkanál apróra vágott snidling, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pépesre nyomkodott szardella
  • Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük, és teljes kiőrlésű tésztával tálaljuk.

Csirkés húsgolyó

  • Hozzávalók: ½ felkockázott hagyma, 1 közepes, apróra vágott csirkemell, 1 evőkanál cukor, 1 és ½ kanál főtt rizs, 2 evőkanál szójaszósz, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 3 és ½ evőkanál víz, 1 és ½ evőkanál sherry
  • Elkészítés: A hozzávalókból masszát készítünk, golyót formázunk, és kisütjük őket.

Citromos rizssaláta

  • Hozzávalók: 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evőkanál apróra vágott hagyma, 16 evőkanál főtt rizs, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj, 1 fejes saláta
  • Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, végül a levelekre szedett salátára halmozzuk.

Garnélás kukoricasaláta

  • Hozzávalók: 1 tojássárgája, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, ½ evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál görög joghurt, 2 evőkanál apróra vágott snidling, 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma, 2 evőkanál kapor, 1 zacskó mirelit garnéla kifőzve, 1 konzerv kukorica
  • Elkészítése: A felvert tojássárgájához hozzákeverjük az olajat, citromlevet és a mustárt, majd óvatosan a joghurtot is. Végül hozzáadjuk a fűszereket, a hagymát, a garnélát és a kukoricát.

Bögrés sütemény

  • Hozzávalók: 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 tojás, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál olvasztott vaj
  • Elkészítés: Egy közepes méretű bögrében összekeverjük a lisztet, cukrot, kakaót, majd hozzáadjuk a tejet, tojást és a vajat. Három percre mikróba tesszük, majd ha kihűlt, akkor tányérra tesszük.

Fotó: pexels