Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
 - olívaolaj
 - 50 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 dl száraz fehérbor
 - 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
 - só, frissen őrölt bors
 - 1 csokor bazsalikom
 - 1 nagy csokor petrezselyem
 - bagett vagy ciabatta a tálaláshoz
 
- Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felengedett tenger gyümölcseit, és 1 gerezd zúzott fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, 1-2 percig forraljuk, majd beletesszük a paradicsomot, és felöntjük 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított friss zöldfűszereket és a többi zúzott fokhagymát.
 - Forralva 10 percig főzzük a levest. Olívaolajon megpirított fehér kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.
 
220 kcal, 23 g szénhidrát/adag


