Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 50 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
- só, frissen őrölt bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- bagett vagy ciabatta a tálaláshoz
- Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felengedett tenger gyümölcseit, és 1 gerezd zúzott fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, 1-2 percig forraljuk, majd beletesszük a paradicsomot, és felöntjük 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított friss zöldfűszereket és a többi zúzott fokhagymát.
- Forralva 10 percig főzzük a levest. Olívaolajon megpirított fehér kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.
220 kcal, 23 g szénhidrát/adag