Konyha

Csak 4 hozzávaló kell: ez a káposztás egytálétel menti meg a hétköznapi vacsorát – recept

Nemcsak karácsonykor vagy szilveszterkor esnek jól a káposztás ételek. Ráadásul egyszerre nagyobb adagot is elkészíthetünk belőlük, hiszen minél többször melegítjük újra, annál ízletesebb lesz.

Krumplis-káposztás egytál

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 szál paprikás kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

  1. A megpucolt burgonyát káposztareszelőn lereszeljük, és elkeverjük a káposztával. A kolbászt felkarikázzuk. Tűzálló tálba rétegezzük a krumplis-káposztás keveréket a kolbásszal. Öntünk rá 1 dl vizet, a tetejét szalonnacsíkokkal beborítjuk.
  2. Lefedjük az edényt fóliával (még jobb, ha római tálban vagy fedeles jénaiban sütjük, ennek a fedelét használhatjuk), és 220 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Tejföllel kínáljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta