Konyha

Diétázók kedvence: Sertésborda Orly módra tavaszi reteksalátával – Recept

A hús és a saláta tökéletes találkozása ez a vacsorára is kiváló, zsírszegény étel.

Sertésborda Orly módra tavaszi reteksalátával

Hozzávalók
a salátához:
• 3-4 szál zsenge sárgarépa
• 2 csomag zsenge retek
• 1 fej fodros saláta
• 1 csokor snidling
• 3 dl natúr joghurt
• 2 evőkanál ecetes torma
• 1 nagy alma
• só, frissen őrölt bors
a húshoz:
• 80 dkg sertésborda
• 2,5 dl világos sör
• 2 db tojás
• 20 dkg liszt
• étolaj a sütéshez
• só, frissen őrölt bors

1. A sárgarépát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A retket megpucoljuk, karikázzuk, és a levelekre tépkedett salátával együtt tálba tesszük.
2. A joghurtot elkeverjük a tormával, a hámozott és finomra reszelt almával. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az aprított snidling felét. Lazán összeforgatjuk a zöldségeket az öntettel, és megszórjuk a maradék snidlinggel.
3. A sertéshúst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, majd felcsíkozzuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
4. A sört, az enyhén felvert tojásokat, és a lisztet összekeverjük. Megmártjuk a felcsíkozott húst a sörtésztában. Bő, közepesen forró olajban ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.

Fotó: Várbel Kriszta