Grillezett zöldspárga-saláta eperrel
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 50 dkg zöld spárga
• 25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
• 25 dkg eper
• 1 nagy fej lila hagyma
• 10 dkg zöldsaláta
• fél citrom leve
• 2 evőkanál olívaolaj
• szemcsés tengeri só
• frissen őrölt bors
• 2 evőkanál sűrű balzsamecetkrém (vagy 1 evőkanál méz és 3 evőkanál balzsamecet)
1. A megtisztított zöld spárgát 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Teflon serpenyőben, 1 evőkanál olívaolajon 3-4 perc alatt, kevergetve megpirítjuk.
2. A csicseriborsó-konzervet szűrőbe tesszük, folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a spárgával. Hozzáadjuk a maradék 1 evőkanál olajat. A citrom levét rácsorgatjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és hűlni hagyjuk.
3. Ha kihűlt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, a felcsíkozott salátaleveleket és hozzáforgatjuk a darabolt epret. Tálalás előtt balzsamecetkrémet csorgatunk rá.
Fotó: Vrábel Kriszta