Ezotéria

Mágikus növényhatározó: a kertben nőnek a boszorkányság legtitkosabb varázsszerei

Gyakran a kertünkben vagy az erkélyünkön is megtalálhatjuk a varázslás illatos hozzávalóit.
ezotéria fahéj mágia mágikus növényhatározó menta ványik dóra

Menta

Kellemes illata miatt tértisztításra alkalmazzák a varázslatban. Kiszárítva füstölhetjük a lakásban, bejárhatjuk vele az összes helyiséget, de felfüggesztve a bejárati ajtónál is vigyázhat a ház népére.  Szerelmi varázslatoknál is alkalmazható; néhány mentalevelet szárítsunk ki, majd csepegtessük le piros gyertya viaszával, közben képzeljük el magunkat egy boldog szerelmi kapcsolatban.

 Fahéj

Az emberiség évezredek óta használja a mágiában. Úgy tartják, hogy a fahéj illata fejleszti a tisztánlátást, és mélyíti a meditációban megélt felismeréseket. Egy régi varázslat szerint, ha fahéjport szórunk a fürdővizünkbe, akkor vállalkozásaink sikerre lesznek ítélve.

Bazsalikom

Zöld színének és kerek leveleinek köszönhetően pénzhozó növényként, gazdagságvonzóként ismerik. Tisztító hatása is van, nem véletlen, hogy egykor az ördögűzéseknél mindig volt kéznél bazsalikom. Otthoni használatban leginkább a félelmek elűzését szolgálja; érdemes a dolgozószobába tenni, vagy a gyerek tanulósarkába, ha szorongunk a megmérettetéstől.

Babérlevél

Meghozza a szerencsénket, sőt, ha éppen el szeretnénk adni valamit, a vevőt is hozzánk csalogatja. Álmaink beteljesüléséhez is közelebb visz: érdemes újholdkor vagy növő holdnál végezni a babérlevéllel kapcsolatos beteljesítő varázslatokat. Régen úgy tartották, hogy megvéd a boszorkányságtól, a rosszakaróktól és a villámlástól is.

Levendula

Nyugtató hatását úgy is alkalmazhatjuk, ha időnként megdörzsöljük a szárított növényt és belélegezzük az illatát, vagy illóolajat párologtatunk. Bölcsességet hozó tulajdonságokkal is bír, így fontos döntések előtt jó, ha a közelünkben van. Szerelmi varázslatoknál is alkalmazzák, és hosszú, boldog életet ígér tulajdonosának.

Orbáncfű

Az orbáncfüvet gyógyító, tisztító varázslatokhoz alkalmazták, ráadásul örömet és boldogságot is hoz az emberek életébe. Ha szoktunk kártyát vetni, vagy más módon a jövőbe lesni, érdemes orbáncfüvet tenni az asztalunkra, ugyanis segíti a jóslást, a jövendőmondást. Állítólag augusztus végén a leghatásosabb.

Rozmaring

Az egyik legismertebb szerelemvonzó, szenvedélytápláló mágikus növény, amelyet kapcsolatunk megerősítéséhez is bevethetünk. Sok vidéken szokás volt a menyasszony virágkoszorújába rozmaringot tűzni, vagy a szerelmespár mindkét tagjának rozmaringot ajándékozni, hiszen ezt tartották a sírig tartó szerelem zálogának.g,

Zsálya

Az egyik legerősebb tértisztító növénynek tartják; az ezotériával foglalkozó szakemberek szerint érdemes zsályát ültetni az otthonunk elé, vagy egy cseréppel tartani a lakásban, mert magába szívja a negatív rezgéseket, és teret ad a jó energiáknak. Egyes vallásokban nem volt ritka, hogy a templomokban szárított zsályát füstöltek. Bölcsességet ad tulajdonosának – nem véletlen, hogy a görögök nagy döntések előtt zsályát szívtak –, ráadásul, a megérzései is erősebbek lesznek, és bátrabban fog hallgatni rájuk.

Kamilla

Megnyugtató illata a gyermekkorunkat idézi, a szeretet és a szerelem növényének tartják, így az ezzel kapcsolatos varázslásokban alkalmazzák. A régóta nem talált szerelmet is képes bevonzani az életünkbe. Meghozza a szerencsénket, ha kamillavirágot teszünk egy tálban az íróasztalunkra vagy egy olyan helyiségbe, ahol gyakran tartózkodunk.

Mandragóra

A boszorkányság legtitkosabb varázsszerének tartották, a középkorban félelmetes hírnévnek örvendett. Úgy hitték, hogy valójában csak a föld alatt található meg, és leginkább akasztófák alatt növekszik. A sok hiedelmet ezzel a növénnyel kapcsolatban az alakja táplálta: nem véletlenül hívják embergyökérnek is, hiszen alakja emberhez hasonlít, így tökéletes alapnak gondolták ártó varázslatokhoz. Az viszont bizonyos, hogy a bogyója tényleg árt: erősen narkotikus hatású.

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete