2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Petrezselymes, paradicsomos marharagu

Hozzávalók:
1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kg paradicsom, 5 evőkanál olívaolaj, 3 dl száraz vörösbor, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál cukor, 1 darab egész fahéj, csipet bors, só

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A marhahúst megmossuk, a hártyáit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe dobjuk, szűrőkanállal gyorsan kiszedjük, így könnyebben le tudjuk húzni a héjukat. A paradicsomhúst kockákra vágjuk. Az előkészített marhahúskockákat a felhevített olajra dobjuk, és megforgatjuk benne, hogy minden oldalról megpörkölődjenek. Megsózzuk, teszünk rá őrölt borsot, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és állandó kevergetéssel gyorsan átsütjük. Rászórjuk a konyhakész paradicsomot, beletesszük a cukrot, az egész fahéjat, majd felengedjük a száraz vörösborral. Néhányszor megkeverjük, majd fedő alatt 1 órán keresztül főzzük. Ha elfőné a levét, kevés borral pótoljuk. Tálalás előtt gazdagon meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

755 kcal/adag, 3171 kJ

A Meglepetés tippje
Elkészíthetjük sertéshúsból is, csak akkor vörösbor helyett félszáraz fehérbort használjunk.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!