2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Részeges nyúl szőlővel

Hozzávalók:
4 nyúlcomb, 3 evőkanál főzővaj, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), 25 dkg szőlőszem, 2 dl főzőtejszín, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál fehér szemes bors, csipetnyi őrölt szegfűbors, 1 ágacska kakukkfű

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésen áttörjük, a kakukkfüvet leöblítjük, a száráról lecsipkedjük a leveleket, és a babérlevéllel, borssal, szegfűborssal együtt összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz fehérbort. Beletesszük a nyúlcombokat, és 12 órán keresztül pácoljuk benne. A húst kivesszük a pácból, felitatjuk róla a nedvességet, majd serpenyőben felhevített vajon aranysárgára sütjük. A kész combokat tálra szedjük, és a visszamaradt szaftban megpároljuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. A tetejét meghintjük egy kis liszttel. A pácléből kiszedjük a babérlevelet, a szemes borsot, a kakukkfüvet, és az előre elkészített húslevessel együtt a hagymára öntjük. Felforraljuk, majd visszatesszük a nyúlcombokat, sóval, borssal fűszerezzük, és mérsékelt tűzön 30 percig pároljuk. A húst kivesszük, és a mártást erős tűzön sűrűre főzzük. Belekeverjük a főzőtejszínt, beletesszük a megmosott szőlőszemeket, és egyet forralunk rajta. A nyúlcombokat tányérra rakjuk, körülöntjük a mártással, és széles metélttel tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!