2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Gombás pulykamell

Hozzávalók:
1 szép darab pulykamell, 50 dkg gomba, 20 dkg füstölt szalonna, fél üveg áfonya dzsem, 75 dkg alma, fél citrom leve és héja, 2 csomag mirelit csemege burgonya, zsiradék a sütéshez, alufólia, 0,5 l tej, só

Elkészítés:
A pulykamellet előző este sós tejbe áztatjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. Felhasználáskor leitatjuk róla a tejet, igen gyengén besózzuk, ráborítjuk a füstölt szalonnát, a gombát, és beburkoljuk az alufóliába. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük a húst. A vége előtt 10 perccel mellétesszük a burgonyát, és ropogósra sütjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és megtöltjük dzsemmel. Amikor minden kész, tálra tesszük, középre a húst, köré a burgonyákat és az almákat. Frissen tálaljuk, de másnap is jó.

Ihász Valéria, Budapest


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!