2017. augusztus 22., kedd ; Menyhért, Mirjam napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Káposztás paszuly

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta, 1,5 kg oldalas (felszeletelve ujjnyi darabokra), 3 disznóköröm (összevágva), 30-40 dkg házi sonka, 30 dkg fehér bab

Elkészítés:
A sonkát és a körmöt kuktában előfőzzük, majd a levében félig megfőzzük a babot is. Közben hagymás-paprikás alapot készítünk, rátesszük a savanyú káposzta felét, és összekeverjük. Ráhelyezzük az előfőzött, vastagabb szeletekre vágott sonkát, körmöt, az oldalast és a babot, majd a maradék káposztával beterítjük. Ha szükséges, vizet öntünk hozzá, és rövid lében főzzük puhára. Csak akkor sózzuk, ha szükséges (a sonka leve elég sós) Ha kész, vékony rántással berántjuk. Egyet összerottyantjuk, és tejföllel tálaljuk.

Molnár Béláné, Szatmárcseke


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!