2017. augusztus 18., péntek ; Ilona napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Káposztaleves húsgombóccal

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 csapott mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tejföl. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 4 csapott evőkanál félig főtt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, bors.

Elkészítés:
A káposztát jól kimossuk, majd feltesszük főni. Amikor készen van, pirospaprikával hagymás rántást készítünk, és besűrítjük a levest. Közben összegyúrjuk a húsgombócot, és vizes kézzel apró gombócokat formázva a kész levesbe főzzük. Lassú tűzön 20 percig forraljuk, és megtejfölözve tálaljuk.


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!