2017. június 29., csütörtök ; Péter, Pál napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Sajtos-sárgarépás vagdalt

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, 10 dkg szójagranulátum, 2 áztatott zsemle, 8 dl húsleves (kockából is lehet), 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg sajt, 30 dkg párolt sárgarépa, ételízesítő, olaj, só

Elkészítés:
A forró húslevest a szójagranulátumra öntjük, legalább 2 órát pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a kinyomkodott zsemlékkel és a szójával összeforgatjuk. Delikáttal, reszelt hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük. A sós vízben roppanósan puhára párolt répát hasábokra, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk a szójás húsmassza felét téglalap alakban, sajtszeleteket, majd sárgarépát rakunk rá. Sajttal letakarjuk, és beborítjuk a maradék húsmasszával. A tetejét vizes kézzel kissé domborúra formázzuk, olajjal megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Bartók Rita, Szászvár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!