2017. október 21., szombat ; Orsolya napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Fokhagymás csirkeszárny galuskával

Hozzávalók:
50 dkg csirkeszárny, 1 kis fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, csipetnyi só, 1 kiskanál pirospaprika. A galuskához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál olaj, csipetnyi só

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk. A megtisztított, megmosott, a zúzott fokhagymával és a sóval bedörzsölt csirkeszárnyat hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, tejfölben simára kevert liszttel az ételt besűrítjük. Közben a lisztből a felvert tojással, csipetnyi sóval meg egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatjuk. A megfőtt, leöblített és lecsöpögtetett galuskát forró olajban megforgatjuk, és köretként a csirkeszárnyhoz tálaljuk.

Rozsnyai Klára, Környe


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!