2017. október 22., vasárnap ; Előd napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Kocsonyás nyúl

Hozzávalók:
1 kg nyúlcomb, 1 kg nyúlaprólék, 20 dkg füstölt szalonna, 0,50 dkg borjúcsont, 1 csomó leveszöldség, 2 dl fehérbor, só, szemes bors, babérlevél

Elkészítés:
A combot a szalonnával megtűzdeljük, és a szalonnával bélelt lábasba tesszük az aprólékkal együtt. Beletesszük a csontot, a zöldséget, a fűszereket, a borsot és annyi vízet, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt, kis lángon 2 óra hosszáig főzzük. A combot kivesszük, kicsontozzuk, felszeleteljük, levét sűrűre főzzük, átszűrjük, és egy keveset őzgerincformába öntünk. Ellenőrizzük, hogy jól dermed-e. Ha igen, akkor mellérakjuk a zöldséget, a teljes levet, és hagyjuk kocsonyásodni. Tálalás előtt tálcára borítjuk, és majonézzel, ecetes uborkával tálaljuk.

Özv. Vámosi Gyuláné, Polgár


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!