2017. június 24., szombat ; Iván napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Farsangra: almafánk

Hozzávalók:
1 kg alma, 2 tojás, 25 dkg liszt, fahéj, 2 evőkanál porcukor, 1 cs. sütőpor, olaj

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. A levét lecsurgatjuk, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. A levét lecsurgatjuk, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet, ízesítjük fahéjjal, majd alaposan összekeverjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük. Megszórjuk porcukorral, és azon forrón tálaljuk. Adhatunk mellé bármilyen lekvárt vagy öntetet.

Bebesiné Kutasi Marianna, Türje


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!