2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Almás-diós zellersaláta

Hozzávalók:
40 dkg zellergumó, só, 1 evőkanál cukor, 1 citrom, 3 nagyobb alma, 1 dl majonéz, 1 evőkanál fehérbor, 1-2 evőkanál tejszín, 4 dkg tisztított dióbél, 8 dkg piros vagy fekete szőlő

Elkészítés:
A meghámozott zellergumókat megmossuk. Legyaluljuk. Megsózzuk, kevés cukorral és citromlével meglocsoljuk. Kicsit állni hagyjuk. Közben az almákat meghámozzuk, és szintén vékonyra gyaluljuk. Összekeverjük a zellerrel. A majonézt fehérborral, tejszínnel hígítjuk, és a salátára öntjük. Óvatosan összekeverjük. Tálaláskor durvára vágott dióbéllel és szőlőszemekkel megszórjuk a tetejét.

Bordás Józsefné, Debrecen


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!