2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Marhasült római tálban

Hozzávalók:
75 dkg marhahátszín, 2 szelet baconszalonna, 1 fej hagyma, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl húsleves, 1 evőkanál paradicsompüré, mustár, vaj, só, bors

Elkészítés:
A hátszínt egy napig olajban pácoljuk, majd kivesszük, és fűszerezzük. Az előzetesen 1 órára hideg vízbe áztatott római tál aljára vajat teszünk, ráfektetjük a húst, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Mellé tesszük a megtisztított, cikkekre vágott hagymát. Beborítjuk a baconszeletekkel, majd leöntjük a paradicsompürével elkevert húslevessel. A tálat befedjük, hideg sütőbe toljuk, és legalább 2 óráig sütjük. A húst kivesszük, a levet a lábosba átöntjük, tejszínnel gazdagítjuk, és összeforraljuk. A húst felszeleteljük, és kevés mártással leöntve, hasábburgonyával körítve tálaljuk.

Simon Renáta, Ölbő


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!