2017. október 24., kedd ; Salamon napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 


Felemás lepény

Hozzávalók:
Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 ekanál liszt.

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, tepsibe téve kézzel vékonyra szétnyomkodjuk, mérsékelt tűznél félig megsütjük. Megszórjuk darált dióval, a kimagozott gyümölcccsel, és bőven cukorral. A három tojást, cukrot, lisztet piskótatésztának összedolgozzuk, majd ráöntjük a félig megsült, gyümölccsel borított tésztára. Készre sütjük.

Barosák Mihályné, Palotabozsok, Petőfi S. u. 135. 7727


Elkészítési idő: 



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!