2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ponty halászlé

Hozzávalók:
1,5 kg ponty és 2 pontyfej, 4 fej vöröshagyma, 1 burgonya, l paradicsom, 1 paprika, 1-1 teáskanál erős és édes pirospaprika, só

Elkészítés:
A pontyot megmossuk, megtisztítjuk, kibelezzünk, és kifilézzük. A halhúst kisebb kockákra vágjuk. Sóval, paprikával bedörzsöljük, majd hideg helyen állni hagyjuk. A megtisztított fejeket a felszeletelt hagymával együtt enyhén megsózzuk, és 1,5 liter vízben feltesszük főni. Tehetünk bele 1 szem nyersburgonyát, paradicsomot, paprikát, de az sem baj, ha a paprika csumája is a fazékba kerül. 1,5 óráig főzzük, majd gondosan átpasszírozzuk. Ezt az alaplevet ismét felforraljuk, ízlés szerint keverünk bele erős paprikát, majd beletesszük a befűszerezett, kockára vágott halat. Egyes vidékeken metéltet, vagy apró, vastag csipetkét, kockatésztát főznek a halászlébe, de azt hamarabb kell a lébe tenni, mert hosszabb idő alatt fő meg, mint a hal. A halászlét ne m kevergetjük, csak megrázzuk az edényt, nehogy összetörjük a halat. A halászlé mellé külön tálaljunk erős paprikát annak, aki tüzesebben szereti. A hagyományos halászlé szabad tűzön, szolgafa horgára akasztott vasbográcsban készítve az igazi. Ennek híján természetesen fazékban főzve is elkészíthetjük.

496 kcal/adag (2083 kJ)

A Meglepetés tippje
Ne tegyünk a halászlébe több hagymát, mert attól émelyítően édes lesz, és alapos gyomorégést is okoz.


Elkészítési idő: 2,5 óra



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!