2017. augusztus 24., csütörtök ; Bertalan napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Hurkás kelkáposzta

Hozzávalók:
40 dkg véres hurka, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg kelkáposzta, 10 dkg árpagyöngy (gersli), 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 dkg margarin, pirospaprika, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt kömény, só

Elkészítés:
A savanyú káposztát megmossuk, átöblítjük. A kelkáposzta belső leveleit apróra szeleteljük. A nagyobb leveleit sós vízzel leforrázzuk, majd lefedve félretesszük, hogy a gőzben tovább puhuljon. A vöröshagymát megtisztítjuk, és lereszeljük, 1 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát, a gerslit, az apróra vágott kelkáposztát, gyengén megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A másik evőkanál olajon megsütjük a bélből kikapart hurkatölteléket. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, az alját beterítjük a káposztalevelekkel úgy, hogy hagyunk a tetejére is, megszórjuk őrölt köménnyel, és ráterítjük a savanyú káposzta egy részét, beborítjuk a megsütött hurkatöltelékkel, és a tetejére tesszük a savanyú káposzta másik felét. Betakarjuk a maradék kellevelekkel, és meglocsoljuk tejföllel. A sütőt 160º C-ra melegítjük, és a káposztát 45 perc alatt készre sütjük.

509 kcal, 2138 kJ

A Meglepetés tippje
A káposzta az egyik legkedveltebb zöldségfélénk. A savanyú káposzta téli időszakban a legfőbb C-vitamin forrásunk.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!