2017. október 23., hétfő ; Gyöngyi napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Serpenyőben sült pisztráng

Hozzávalók:
2 pisztráng, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 25 dkg gomba vegyesen, 1 csokor vágott petrezselyem, só, frissen őrölt fekete bors; a mártáshoz: 2 dl tejszín, kevés sáfrány, 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A pisztrángot kibelezzük, a fejét levágjuk, és kivesszük a gerinccsontot. Ügyeljünk arra, hogy amikor kivesszük a gerinccsontot, a farokrész továbbra is egyben tartsa a két filézett részt. Megsózzuk, hogy a só jól átjárja, és félretesszük. A halfejeket, a gerinccsontokat 1 liter vízben feltesszük főni. Beleöntjük a fehérbort is, és közepesen erős tűz mellett fél óra alatt negyedére beforraljuk. Sűrű szövésű szitán átszűrjük. Ebből egy csészényi alaplevet kapunk. A hal alaplébe beleöntjük a tejszínt, fűszerezzük sáfránnyal, sózzuk, forraljuk, amíg mártás sűrűségű szép, sárga halmártást kapunk. A gombákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, felforrósított vajon megpirítjuk, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Forró olajban a pisztrángok mindkét oldalát megsütjük, hogy ropogósak legyenek. Előmelegített tányérokon elosztjuk a sáfránymártást. Rátesszük a pirított gombát, és betakarjuk a sült pisztránggal.

675 kcal/adag, 2835 kJ

A Meglepetés tippje
Vajas burgonyát kínáljunk hozzá, és citromgerezdekkel díszítsük.


Elkészítési idő: 60 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!