2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Grépfrútrizs

Hozzávalók:
1 csésze hosszúszemű rizs, 3 csésze tej, 5 dkg cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 1 grépfrút, 1 pohár tejszín

Elkészítés:
Az edényt vízzel kiöblítjük, és felforraljuk benne a tejet. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, a kiválogatott és előzőleg megmosott rizst, majd egészen kis lángon puhára főzzük. A mazsolát megmossuk, a szárát leszedjük, és a főtt, meleg tejberizsbe keverjük, hogy megduzzadjon. A grépfrútot meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és a hártyáiból kifejtjük a gyümölcshúst. Apróra vágjuk, és levével együtt a rizshez keverjük. A tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verjük, és amikor a rizs kihűlt, a felét hozzákeverjük. Tálba tesszük, szépen elsimítjuk, és fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk. Tálaláskor rányomjuk a rizsre a tejszínhab másik felét, és a poharakba adagolt rizst gyümölcsdarabkákkal, csokoládéreszelékkel díszítjük.

318 kcal/adag, 1336 kJ

A Meglepetés tippje
A grépfrútot helyettesíthetjük bármilyen idényjellegű gyümölccsel. Az ízhatást a rizs tetejére locsolt likőrrel, olvasztott csokoládéval fokozhatjuk.


Elkészítési idő: 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!