2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Ciprusi húsvéti leves

Hozzávalók:
80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evőkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors

Elkészítés:
A bárányhúst megmossuk, lefejtjük a csontról, és nagyobb kockákra vágjuk. A húst a csonttal együtt nyeles lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és az aprított zellerszárral együtt a levesbe tesszük. Nagy lángon főzzük, amíg felforr, majd csökkentjük a lángot, és alkalmanként lehabozzuk a leves tetejét. Fedő alatt 1 órát főzzük, majd hozzákeverjük a szétválogatott, megmosott rizst, az apróra vágott petrezselymet, és még 25 percig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul. Ha elkészült a leves, kiszedjük belőle a csontokat. Tálalás előtt kikeverjük a tojássárgákat a kukoricaliszttel, a tejjel, amíg egyenletes sűrűségű nem lesz, majd hozzákeverjük a leveshez, és fedő nélkül 5 percig főzzük. Utána lehúzzuk a levest a tűzről, és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, majd tányérokba szedve azonnal tálaljuk.

586 kcal/adag, 2461 kJ

A Meglepetés tippje
Bárányhúst nagyobb piacokon, bevásárló csarnokokban találhatunk. Édeskés ízét jól ellensúlyozza a citrom vagy a savanykás tárkony.


Elkészítési idő: 1 óra 25 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!