2017. augusztus 19., szombat ; Huba napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Epres túrótorta

Hozzávalók:
5 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg finomliszt, 10 dkg főzőcsokoládé, 7 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor; a krémhez: 25 dkg sovány túró, 10 dkg porcukor, 1 citrom kifacsart leve, 1 csomag vaníliás cukor, 5 cl rum, 1 csomag zselatin, 4 dl tejszín, 25 dkg földieper, vaj és liszt a formához, menta és kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukor egy részével, a vaníliás cukorral, kevés sóval. A vajat és a főzőcsokoládét külön-külön vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, beletesszük a maradék cukrot, belekeverjük a cukros sárgáját, az átszitált lisztet, a gőz fölött felolvasztott vajat és a csokoládét. A masszát kivajazott és kilisztezett formába öntjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, és három egyenlő lapra vágjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, citromlével, és a keményre vert tejszínhabbal. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tiszta tortaformába. A beáztatott zselatint kevés forró vízben feloldva a túrókrémhez keverjük. A krém felét a piskótalapra kenjük, megrakjuk az előre megtisztított, megmosott, és negyedekbe vágott eperrel, majd beborítjuk a következő piskótalappal, és megismételjük a műveletet. A tetejére rakott piskótalapra tejszínt kenünk, és eperdarabokkal gazdagon díszítjük.

514 kcal/szelet (10 szelet esetén), 2158 kJ

A Meglepetés tippje
A torta tetejét kakaóporral is megszórhatjuk, és mentalevelet is rakhatunk rá. Forró vízbe mártott késsel könnyen szeletelhető.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!