2017. június 27., kedd ; László napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Szezámmagos szűzpecsenye

Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye, 2 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 1 evőkanál szezám mag, 1 evőkanál pirospaprika, 1-1 teáskanál majoránna, tárkony, 2-3 levél friss bazsalikomlevél, 1 rozmaringszál, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál fekete olajbogyó, só, bors

Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, sóval, borssal meghintjük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csokor petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a nedvességet, és felaprítjuk. A serpenyőben felhevített vajon a szűzpecsenyék mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, amíg meg nem pirulnak, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk a pirospaprikával, kenünk a tetejükre mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a fűszerekkel, belerakjuk a bazsalikomleveleket, a rozmaringleveleket. 1 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt fél órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a főzőtejszínt, és felforraljuk. Az omlós húsokat petrezselyemmel meghintve, negyedekbe vágott olajbogyókkal tálaljuk.

542 kcal/adag, 2276 kJ

A Meglepetés tippje
Olajbogyó helyett kapribogyóval is könnyen kínálhatjuk, ettől még különlegesebb lesz ételünk.


Elkészítési idő: 1 óra 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!