2017. augusztus 23., szerda ; Bence napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Olasz bableves

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab, 50 dkg fehérbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, fél csokor bazsalikom, 1 liter paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk zeller vagy zöldje, 1 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítés:
A lisztet előhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés édes-nemes paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda, és felengedjük paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert, vagy néhány levél zellerzöldet. A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk, és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk, és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot, és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket. Felengedjük paradicsomlevessel, ha kell, utóízesítjük, és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.

568 kcal/adag, 2385 kJ

A Meglepetés tippje
A bab gyógyhatással van a szervezetre. Erősíti a szívműködést, a vérkeringést, sejtfiatalító hatású, serkenti a sejtek fehérje-anyagcseréjét.


Elkészítési idő: 30 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!