2017. június 25., vasárnap ; Vilmos napja van
Előfizetés  Írjon nekünk!  Meglepetés-receptek  Olvasóink receptjei  Rejtvények 




Vagdalt húsos cukkini sajtmártással

Hozzávalók:
6 cukkini, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 30 dkg rizs, 1 csokor petrezselyem; a sajtmártáshoz: 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 3 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt parmezán sajt, vaj, zsemlemorzsa, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, só

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és előhevített olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. A rizst megfőzzük, és a húshoz adjuk, beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük aprított petrezselyemmel, és az egészet jól összekeverjük. A tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsával meghintjük. A húsból közepes nagyságú gombócokat formálunk, és 1-1 cukkini szeletbe göngyölve, tűzálló tálba sorakoztatjuk. Elkészítjük a sajtmártást. Előhevített vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Teszünk bele sót, őrölt fehér borsot, csipet szerecsendiót. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot. A mártást a cukkinis húspogácsákra öntjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben félóra alatt megsütjük. Mielőtt elkészülne, parmezán sajtot szórunk a tetejére.

363 kcal/pogácsa (10 pogácsa esetén), 1525 kJ

A Meglepetés tippje
A tálat fedjük le alufóliával, és csak akkor vegyük le a tetejéről, amikor megszórtuk parmezán sajttal.


Elkészítési idő: 80 perc



Címlapsztori  •Meglepő történetek  •Horoszkóp  •Rólunk szól  •Az élet írta  •Sztárbazár 
Central Médiacsoport Zrt. • Minden jog fenntartva!